tedavisi, belirtileri, Hakkında Bilgi, Nedir

BADEM

Özellikleri:
Çok yerde yetişir.Meyvesi kullanılır.
♦ Tatlı ve acı olmak üzere iki çeşittir. Acı badem çok zehirlidir, içinde zehirli bir glikozit vardır.
♦ Acı olanından altmış tanesini yetişkin bir insan yese ölür. Sabun, krem, esans imâlinde kullanılır. Acı bademde % 50, tatlı bademde ise % 65 kadar yağ bulunur.
♦ Tatlı bademde E vitamini de vardır.
Faydaları:
* Tatlı bademin içinden tatlı badem yağı çıkarılır. Çocuk kabızlıklarını gidermekte kullanılır.
* Badem ezmesi, lokum, çikolata ve şurup yapılır. Badem subyesi sıcak su ve şekerden ibarettir. Yu­muşatıcı bir maddedir. Şurubu ve subyesi göğsü yumuşatır. Boğaz ağrılarına, bronşite iyi gelir. * Bir miktar kireç suyu (kireç suyu bulunmazsa) acı kuyu suyu ile karıştırıp, yanıklara karşı yanan yere sürülse ağrıyı keser. Yanığın kavlamasına içi su dolu kabarcıklar olmasına mani olur.
* Hayzı söktürür. Ciğerin ve dalağın yollarını açar. Taze badem ağırdır, üstünün kabuğu safrayı ke­ser. Taze badem amel yapar. Badem ilâç olarak cinsî kudretsizliğe karşı kullanılır.
* Sabah aç karnına 1 yemek kaşığı badem yağı içilirse böbrek taşını ağrısız ve kolayca düşürür.
* Acı badem yağını yüze veya vücuda sürüp bir müddet sonra temizlemek cilde iyi gelir. Hamile kadınlar muntazam kullanarak tatbik ederlerse, vü­cutlarında meydana gelebilecek deri çatlamalarını önlemiş olurlar.
* Badem, kuru üzümle, şekerle yenilirse göğsü balgamdan kurtarır, öksürüğü keser. Vücudun kuv­vetini muhafaza eder. İdrar yanmasını önler. Kan yapar. Kulak ağrılarını dindirir. Ekzama ve kaşıntı­ların verdiği rahatsızlıkları azaltır.
* Yumurtayla karıştırılarak, basur memelerine sü­rülecek olsa ağrıyı ve yanmayı önler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Güncel Konular