tedavisi, belirtileri, Hakkında Bilgi, Nedir

Dişlerinizdeki Tek Renk Beyaz Olsun

Diş bakımı, dişlerimizin beyaz ve sağlıklı görünmesi oldukça önemlidir. Gülümsemenize gölge düşürecek dişlere sahip olmayı kimse istemez. Bu nedenle dişlerimizin daima beyaz ve temiz görünmesine özen gösteririz.

Dişlerimiz beyazlığını niçin kaybeder?

Dişler bir çok rengin karışımından meydana gelir ve her bireyde farklılık gösterdiği gibi aynı kişinin dişleri arasında da farklı renklerde dişler olabilir. Dişler yaş ilerledikçe doğal renginden uzaklaşmaya başlar. Yalnız herkesin dişi doğuştan beyazdır diyemeyiz. Diş minesine bağlı olarak kimilerinin dişleri çok beyaz olurken kimilerininki sarı ya da kırık beyaz dediğimiz bir renkte olabilir. Dişlerimiz pek çok etmenlerden dolayı zamanla kendi renginden çıkıp başka bir renge girebilir.

Dişlerimizin renklenme nedenini iki başlık altında toplayacak olursak;

1-Dış kaynaklı renklenme

Bu renklenmenin sebebi daha çok bizim elimizde olan faktörlerdir. Aşırı çay, kahve, sigara tüketimi dişlerimizin renklenmesine sebep olacaktır. Diş eti kanaması, ağız bakımının yetersiz oluşu, dişlerde oluşan diş taşı ve plak birikimi yine dışsal nedenler içinde yer alır.

2-İç kaynaklı renklenme

Yaşlanma, kanal tedavisi sırasında yapılan hatalar, aşırı ilaç antibiyotik kullanımı, küçük yaşta geçirilen yüksek ateşli hastalıklar da içsel renklenmenin nedenleridir.

Dişte oluşan renklenmelerin tedavisi var mı?

Elbette diş renklenmesi tedavi edilebilir bir durumdur. Dış kaynaklı renklenmeler diş hekiminizin uygulayacağı basit bir müdahale ile kolayca temizlenebilir. Halk arasında bu işleme diş temizletme denilir.

Ancak eğer dişlerinizin renk değişikliği içsel faktörlerden kaynaklanıyorsa bu durumda sadece diş hekiminizin uygulayacağı diş pastasını kullanmak yeterli olmayacaktır. İçsel renklenmeler de dişin renk aldığı bölge diş dokusu olduğu için sadece diş yüzeyini temizlemekle diş rengi açılmaz. Ancak içsel renklenmelerin de tedavisi mümkündür.

İçsel renklenmeleri gidermek için diş hekiminizin uygulayacağı, içerisinde hidrojen peroksit ya da karbamid peroksit bulunan jel yardımıyla diş renginiz açılmaya çalışılır. Bu işlem diş ağartması olarak da bilinir. Ağartma işlemini aşamaları biraz uzun sürse de gözle görülür şekilde güzel sonuçlar alınır.

Diş beyazlatmanın sakıncası var mıdır?

Diş beyazlatmayı evde kendiniz kulaktan dolma bilgiler ile yapmadığınız sürece yani bir diş hekimi kontrolünde olduğu sürece hiç bir yan etkisi, diş etine ve dişlerinize hiç bir zararı yoktur.

Diş beyazlatma işlemi sonrasında karşılaşacağınız tek sıkıntı tertemiz olan dişlerinizin hassaslaşması, soğuğa, sıcağa karşı daha duyarlı hale gelecek olmasıdır. Bu hassasiyetlik kişiye göre değişir bazı kişilerde 2 hafta sürerken bazılarında 1 aya yakın devam eder. Bu süre diş yapınıza bağlı olarak değişir ancak diş hekiminiz bu süreci rahat geçirmeniz için size jel verecektir.

Doktor kontrolünde yapılan hiç bir diş beyazlatma, diş ağartma, diş temizletme işleminin sakıncası ve zararı bulunmamaktadır. Bembeyaz gülüşlere…

Hoşça kalın, Sağlıkla kalın…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Güncel Konular