tedavisi, belirtileri, Hakkında Bilgi, Nedir

Güneş alerjisi

Güneş alerjisini tetikleyen birçok faktör vardır. Örneğin turunçgiller, turpgiller, gülgiller, antibiyotikler, diyabet ilaçları, maydanozgiller ve bazı çayır bitkileri.
Güneş alerjisine maruz kalan kişilerin cildinde kaşıntılar, kızarıklıklar, şişlikler, içi su dolmuş kabarcıklar, yanma hissi uyandıran noktalar oluşabilir.
Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte ve güneş ışınlarının dik gelmesi durumlarıyla başta çeşitli güneş alerjileri olmak üzere çeşitli güneş yanıkları ve çeşitli akne sorunları ortaya çıkar. Güneş alerjileri kalıcı güneş alerjileri ve geçici güneş alerjileri olmak üzere 2 şekilde gösterir kendini. Güneşe çıktığınızda ilk 6 ila 24 saat arasındaki reaksiyonlar geçici güneş alerjisi, 24 saat ile 48 saat arasındaki reaksiyonlar kalıcı güneş alerjisi etkileridir.

Güneş alerjisini neler tetikler?
Uzun saatler güneşin altında, güneşin en zararlı ışınlarını yaydığı saat dilimlerinde herhangi bir koruyu sürmeden güneşin zararlı ışınlarına maruz kaldığınızda güneş alerjileri kaçınılmazdır. Bunun yanında kullandığınız bazı ilaçlar güneş alerjilerini tetikleyebilir. Örneğin, bazı şeker hastalıkları için kullanılan şeker ilaçları, bir takım antibiyotikler, tükettiğiniz bazı maydanozgiller, incirin özellikle sütü, turunçgillerde ilaçların yanında güneş alerjisini tetikleyen bazı besinlerdir.
Güneş alerjisi tedavisi
Güneş alerjisine genelde vücudunuzun açıkta kalan kısımları olan kollar, ayaklar, yüz bölgesi, bacaklar gibi bölgelerde rastlanılır.
Genelde ciddi olmayan güneş alerjileri herhangi bir tıbbi müdahale uygulanmadan 1 hafta ila 10 gün arasında geçer. Bunun yanında güneş alerjisinin durumuna göre enfeksiyonu önleyici ve iyileşmeyi çabuklaştırıcı antibiyotikli ya da sıvı çekici kremler kullanılarak güneş alerjisinin tedavi süreci hızlandırabilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Güncel Konular