tedavisi, belirtileri, Hakkında Bilgi, Nedir

Oturuş Bozukluğu Sağlığınızı Etkiliyor

Bazı mesleklerde özellikle masa başında, bilgisayar kullanma gereği olan ofis çalışanlarında duruş, oturuş bozukluklarına bağlı olarak vücuttaki uyum kayboluyor. Yıllar içinde bir tarafta ki kas gurupları fazla çalışarak güçleniyor ve vücudun diğer tarafına göre daha aktif hale geliyor. Bu da çadır direğinin bir tarafa doğru eğilmesine yol açıyor. Doğal olarak hareketli olan omurlar eğildikleri taraftaki yastıkçığa baskı yapıyor. Bu baskı sonucunda yastıkçığın içindeki sıvı diğer tarafa doğru yönelerek duvarını tahrip etmeye başlıyor. Zaman içinde bu tahribat duvarın delinmesine ve sızıntının çıkmasına sebep oluyor. Hemen yanından geçen damar ve sinirlere baskı yapıyor. Bu tahribat o bölgede ödem dediğimiz sıvı toplanmalarına da sebep oluyor. Tüm bu oluşumlar hem boyunda, hem sırtta, bazen de belde şiddetli ağrılara sebep oluyor. Bazen kulak çınlamalarına, uğultulara hatta baş dönmelerine sebep oluyor. Boyun düzleşmesi denilen yapısal bozuklukta oluşabiliyor. Bazen özellikle boyun problemleri kronik kabızlıklara bile sebep oluyor.

İLAÇSIZ TEDAVİ

oturuşBütün bunlara maruz kalan ofis çalışanları, bilgisayar kullanıcıları, masa başı iş yapanlar kendilerini ilaçlara mahkum ve çaresiz hissetmemeli. Akupunktur ve Medikal Estetik Uzmanı Dr. Hikmet Gülaçtı; akupunktur bu konuda imdada yetişecek yetenekte bir tedavi metodudur” diyor.

Vücudun kendi kendini tamir etme yeteneğini harekete geçirerek zaten bünyesinde bulunan kas gevşeticileri, ağrı kesicileri ( vücuttaki morfin yani endorfini) salgılattırarak hem ağrıyı kesip rahatlığı sağlıyor, kortizon üretimini artırarak tahrip olmuş bölgedeki ödemi uzaklaştırıp, dokuya olan baskının ortadan kalkmasına ve yara iyileşme mekanizmasının harekete geçmesiyle yeniden doku iyileşmesi sayesinde onarım sağlıyor.

Böylece yıllar içinde tahrip olmuş doku yavaş yavaş eski sağlığına kavuşuyor. Boyun, sırt ve bel problemleri için akupunktur tedavisi mantıklı bir tedavi olarak ilk düşünülmesi gereken bir olgudur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Güncel Konular