tedavisi, belirtileri, Hakkında Bilgi, Nedir

Saman Nezlesi

Alerjik rinit olarak da bilinen saman nezlesi, havada bulunan çimen, ağaç ve çiçek polenlerine karşı vücudun geliştirdiği alerjik bir reaksiyon sonucu ortaya çıkmak­tadır. Bu tür alerjik etkenler (toz, hayvan postu, hayvan tüyü, sporlar, bitkiler ve kimyasal maddeler) burun zarının şişmesine neden olan bir reaksiyona yol açar; bu reaksiyonun sonucunda vücut tarafından histamin salgılayan bir antikor üreti­lir. Burun akması, burun tıkanması, hapşırma, göz kızarıklığı, göz kaşıntısı, boğaz ağrısı, hırıltı, keyifsizlik gibi alerjik belirtilerin ortaya çıkmasından sorumlu olan madde işte bu kimyasal maddedir.

Saman Nezlesi içirt önerilen modern tıp tedavileri:

Yapılacak ilk şey antihistamin kullanımıdır; burun ve göz damlaları da önerilmek­tedir; hasta nefes almakta güçlük çekiyorsa tıkanıklık giderici ilaçlar da kullanıla­bilir. Reçetesiz olarak satılan birçok ilaç piyasada mevcut olsa da, bu ilaçların sa­dece belirli bir süreliğine belirtileri bastıracağını ve rahatsızlığın kendisini ortadan kaldırmayacağını bilmemiz gerekmektedir.

Doğal sağlık tedavileri:
■ Saman nezlesi genelde çok uzun süren bir rahatsızlıktır ve hastanın iyileşme­si zaman alır. Tedavi çocuğunuzun gösterdiği belirtilere uygun olarak seçilme­lidir. Homeopatik tedaviler saman nezlesi tedavisinde ve belirtilerin en aza in­dirgenmesinde büyük bir öneme sahiptir. Ancak esaslı bir tedavi için dene­yimli bir uzman doktorun yardımı gerekmektedir. Uzman yardımına ek ola­rak, sizin de yapabileceğiniz bir çok şey vardır. Örneğin,
– Burun akıntısına neden olan saman nezlesi için Latince adı “allium” (bir tür sarımsak) olan bitkiyi deneyebilirsiniz.
■ Boğaz ağrısına neden olan saman nezlesi için bit otu adlı bitkiyi kullanabilirsiniz.
■ Birbiri ardına seyreden hapşırıklar için “arsenik” maddesini deneyebilirsiniz.
■ Göz kaşıntısı ve göz kızarıklığı için göz otu adı verilen bitkiyi deneyebilirsiniz.
■ Birer damla okaliptüs, lavanta ve papatya yağı ile bu yağları sulandırmak için kullanılan seyreltici yağı karıştırarak, elde edilen karışımı çocuğunuzun ban­yo küvetine damlatabilirsiniz, hatta çocuğunuza yaptığınız masajda da bu karışımı kullanabilirsiniz. Bu uygulama, hapşırma, nefes alma güçlüğü, burun akıntısı gibi durumlarda çocuğunuzu rahatlatacaktır. Temel yağlardan biri olan ve buharlaşma özelliği bulunan melisa yağı da alerjik reaksiyonun gide­rilmesinde önemli bir rol oynar.
■ Polen sezonu başlamadan birkaç hafta önce alerjiye karşı vücut direncini yon­ca çayı ile güçlendirebilirsiniz.
■ Kaşınan gözleri papatya çayı kompresi ile rahatlatabilirsiniz.
■ Çocuğunuza bağışıklık sistemini güçlendirmek için bol bol sarımsak yedirebilirsiniz, sarımsak nezleye karşı vücut direncini artırır.
■ Biyoflavonoidlerle (yani beyaz hücreleri kansere karşı koruyan maddelerle) birleştirilmiş olan C vitamini alerjik belirtilerin kontrol altına alınması için doğal bir antihistamin görevi görür. Ayrıca alerjik rahatsızlıkların giderilme­sinde beslenme tarzının da rolü büyüktür.
■ Bach çiçek esansları alerjik reaksiyon belirtilerini anında hafifletebilir; çocu­ğunuza daha olumlu bir zihinsel yapı ile olumlu bir bakış açısı kazandırabilir.

Faydalı terapiler:
Besin terapisi, Ayurveda, homeopati, geleneksel Çin terapileri, herbalizm, aku­punktur, refleksoloji.

Evde yapabilecekleriniz:

Tüm alerjik vakalar bağışıklık sisteminin güçsüzleştiğini gösterir, çocuğunuzun bağışıklık sistemini mümkün olduğunca güçlü tutabilmek için elinizden geleni yapmanız gerekir. Alerjiler için önerilen tedavilerin tümü etkilidir; bu tedavi uygu­lamalarını stresle başa çıkmak için de kullanabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Güncel Konular