tedavisi, belirtileri, Hakkında Bilgi, Nedir

Sıcak Havalar Kalp Hastaları İçin Risk Oluşturuyor Peki Nasıl Önlem Alınabilir

Yaz ayları ile birlikte gelen sıcak havalar kalp rahatsızlığı olan bireylerde dahi, risk taşırken kalp hastalığı olanları daha ciddi bir şekilde etkilemektedir. Sıcak havanın getirdiği olumsuzluklardan etkilenmemek için kalp hastalarının yaz ayları için alması gereken tedbirler vardır.

Aslında yaz mevsimi kışa nazaran kalp hastaları için moral bakımından daha rahat olacakları bir mevsimdir. Ancak bunun yanında sıcak havalar kalp hastalarını olumsuz etkiledikleri için kendilerine çok dikkat etmeleri gerekir.

Kalp hastaları için yaz önerileri;

*Yaz mevsimine girmeden önce doktora gidip kullanılan ilaçların dozu ayarlanmalı, gidilecek seyahatlerin süresi, mola saatleri doktorla birlikte belirlenmelidir.

*Havanın sıcağına aldanıp saatlerce deniz ya da havuzda yüzmek yine fazlaca efor sarf etmeye neden olduğu için tehlikelidir.  Yüzme ve diğer spor faaliyetleri ölçülü yapılmalıdır.

*Alkol zaten kalp hastaları için zararlıdır ancak ille de kullanacağım diyorsanız güneşin altında kesinlikle alkol alınmamalıdır.

*Güneşin keyfini çıkarmak adına öğle vakitlerinde asla yürüyüş yapılmamalıdır. Ayrıca yürüyüş sırasında çok fazla efor harcanmamalıdır.

*Havanın sıcak saatlerinde değil daha serin zamanlarda dışarı çıkılmalıdır.

*Terleme vücudunuzun su kaybına neden olacağından dolayı doktorunuza danışarak yemeklerde ki tuz oranını bir miktar artırabilirsiniz.

*Yine terlemeye bağlı olarak vücutta yaşanan su kaybına paralel olarak idrar söktürücü ilaçlara çok ihtiyaç duymayacağınız için doktor kontrolünde bu ilaçların dozunu artırabilirsiniz.

*Yemek yedikten hemen sonra deniz ya da havuza girmeyin ve yürüyüşe çıkmayın.

*Denize dalmayın ve kıyıya yakın olarak fazlaca bir kuvvet harcamadan yüzün.

*Mangal keyfine kendinizi fazla kaptırmayın.

*Yağlı yiyeceklerden, hamur kızartmalarından uzak durun.

*Bol sebze ve meyve tüketimini ihmal etmeyin.

*Günlük yaklaşık 2-2,25 litre su alın.

*Kısa seyahatlere çıkın ve mola sürelerini uzun tutun.

Görüldüğü gibi kalp hastalarının yaz aylarından dikkat edeceği bir kaç küçük unsur ile çok rahat bir mevsim geçirebilirsiniz. Yaz ayları psikolojik olarak kalp hastalarına kış ayından çok daha iyi gelir.

Doğanın uyanması ile birlikte moral olarak kendilerini çok daha iyi hissederler. Stres ve gerginlikten uzak bir mevsim olan yaz mevsiminde yediklerimize, içtiklerimize, yaşam şartlarımıza dikkat ettiğimiz sürece bir problem yaşanmaz.

Hoşça kalın, Sağlıkla kalın…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Güncel Konular