tedavisi, belirtileri, Hakkında Bilgi, Nedir

Göz Akı İltihaplanması

Konjunktivit gözün ak tabakasının iltihaplanmasıdır. Göz akı, göz kapakları ile göz bebeği arasındaki beyaz tabaka ve göz kapaklarının iç yüzeyini kapsamaktadır; bu bölgeye bağlayıcı doku derisi de denir. Konjunktivitin en belirgin özelliği gözlerin kı-zarmasıdır. Konjunktivit çocuklarda daha yaygın olarak görülür.

Bahar nezlesi (çiçek polenleri) nedeniyle gözler yaşarır, kızarır ve kaşıntıya sebep olur. Gözde yabancı bir madde varmış gibi bir his (göz yaşarması) yaşanabilir. Göz kapaklarında yanma, ya­pışma ve çapak oluşur. Bulaşıcı konjunktivit, adından da anlaşılabileceği gibi, bula­şıcıdır; çocuğunuzun ellerini temiz tutun, havlusunu ve yastığını ayırın.

Bakteriyel konjunktivitin en belirgin özelliği gece uykusu süresince yapışkan bir hal alan sarı renkli bir akıntıdır. Viral konjunktivit çok fazla akıntıya neden olmaz; alerjik vakalar­da, göz kapakları şişer ancak akıntıya rastlanmaz. Konjunktivit hastalığının her çeşi­dinde gözler kızarır; bu nedenle “pembe göz” adı verilen sendrom yaşanır.

Göz Akı İltihaplanması (Konjunktivit) için önerilen modern tıp tedavileri

Antibiyotik maddeler içeren göz damlaları ve merhemler kullanılmaktadır. Viral konjunktivit ilaç kullanılmadan kendiliğinden geçer. Alerjik konjunktivit “antihis-tamin” içeren göz damlaları ile tedavi edilir, özellikle de “kortikosteroid” madde içeren göz damlalarının kullanımı uygundur.

Doğal sağlık tedavileri:

• Sürekli nükseden konjunktivit vakalarında uzun vadeye yayılan homeopati te­davileri sürdürülmelidir. Aşağıda kısa süreli olarak uygulayabileceğiniz bazı homeopati tedavileri açıklanmaktadır:
• Yanan ve kaşınan gözler için göz otu kullanabilirsiniz. Göz otunu pelte ha­line getirerek kaşıntılı gözlerin üzerine de sürebilirsiniz.
• Göz kenarında biriken ve balgama benzeyen sıvı için rüzgârgülü bitkisini kullanabilirsiniz.
• Enfeksiyonu gidermek için homeopati alanında kullanılan “Hepar sulf.” adlı maddeyi kullanabilirsiniz.
Rezene tohumlarını göz banyosu için kullanabilirsiniz. Tohumları kaynatarak kullanın.
• Gözü temizlemek için ballı su kullanılabilir. Ballı su enfeksiyon sorununu çözer ve iyileşme sürecini hızlandırır.
• Ekinezya, göz otu, altın mühür otu ve ada çayı gözdeki sorunun çözülmesine katkıda bulunur. Bu bitkileri ayrı ayrı demleyerek içebilirsiniz. Ekinezya doğal bir antibiyotiktir, bağışıklık sistemini güçlendirir.
• Papatya, yonca, göz otu ve altm mühür ayrı ayrı demlenerek göz banyosu için kullanılabilir.

Faydalı terapiler

Homeopati, herbalizm, besin terapileri, geleneksel Çin terapileri.

Evde yapabilecekleriniz :

• Çocuğunuzun göz kapaklarını zeytin yağı ile silin. Göz kenarında oluşan ka­buklanmaların daha kolay çıktığım göreceksiniz.
• Yonca ya da göz otu çayına batırdığınız pamuklu mendili çocuğunuzun gözle­rine sürün. Her göz için ayrı bir bez kullanın. Göze kaynar su tatbik etmeyin.
• Çocuğunuzun gözleri kaşınıyorsa, gözlerinin üzerine birer salatalık dilimi yer­leştirin. Çocuğunuzun bir müddet hiç kıpırdamamasını ve salatalık dilimleri­ni yere düşürmemesini sağlayın. Çocuğunuz salatalık dilimlerini yere düşürüyorsa, başka bir önlem almanız gerekmektedir. Salatalığın suyunu çıkarın ve elde ettiğiniz suyu çocuğunuzun gözlerine sürün.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Güncel Konular