tedavisi, belirtileri, Hakkında Bilgi, Nedir

Pamukçuk

Pamukçuk ağızda oluşan hafif bir mantar enfeksiyonudur. Bebeğin ağzın­da, ağzının içinde ve çevresinde süte benzer ince bir tabaka oluşabilir. Yanağın iç taraflarında, bazen dilde, damakta ve diş etlerinde peynire benzeyen çıkıntılı be­yaz lekeler görülebilir.

Enfeksiyonun etkeni “Kandida albicans” olarak bilinen bir mantardır; bu organizma ağız ve vajinada yaşar. Pamukçuk bağışıklık sistemi he­nüz gelişmemiş olan bebeklerde ya da bağışıklık sistemi güçsüzleşmiş olan bebek­lerde görülür. Bağışıklık sistemi yetersiz beslenme, hava kirliliği, ameliyat ya da ya­ralanma, bağışıklık sistemini baskılayan birtakım ilaçların kullanılması ve bağır­sakta yer alan faydalı bakterilerin dengesinin bozulması gibi nedenlerden dolayı direncini kaybeder; bu durum pamukçuk oluşumuna zemin hazırlar.

Pamukçuk oluşumu, bebeklerde görülen ve bebek bezleri nedeniyle oluşan isiliklere benzer. Ağızda görülen pamukçuk beyaz yamalara benzerken, bebeklere tutulan bezin çevresinde görülen isilik kaşıntılı kırmızı kabarcıklara benzer.

Pamukçuk için önerilen modern tıp tedavileri:

Mantar oluşumu önleyici “Nystan” türü ilaçlar.

Doğal sağlık tedavileri

• Pamukçuk tedavisi uzun bir süre gerektirebilir. Ancak aşağıdaki homeopatik tedavilerle daha kısa sürede sonuç almanız mümkündür:
• Homeopati uzmanlarınca özel olarak hazırlanan “boraks” maddesi pa­mukçuğun ilk aşamalarında kullanılabilir.
• Homeopati uzmanlarınca özel olarak hazırlanan “Merkür” maddesi tükü­rüğü normalden fazla olan ve dili titreyen çocuklar için kullanılabilir.
• Homeopati uzmanlarınca özel olarak hazırlanan “arsenik” acı ve yanma hissi veren ağız yaraları için uygundur.
• Kız çocuklarında, özellikle de ergenlik çağını yaşayanlarda görülen vajinal mantar rahatsızlığı için aşağıdaki tavsiyeler uygulanabilir:
• Acı hissine de neden olan akıntılar için rüzgârgülü bitkisi kullanılabilir.
• Homeopati uzmanlarınca özel olarak hazırlanan “grafit” maddesi genital organın dudaklarında görülen küçük ülser türü yaralar için kullanılabilir.
• Homeopati uzmanlarınca özel olarak hazırlanan “kalker” maddesi vajina kaşıntısı, sarı ve süt kıvamında akıntılar ise adet dönemlerinde artan kaşın­tılar için kullanılabilir.
■ Ekinezya bağışıklık sistemini güçlendirerek pamukçuğun kronik bir hal almasını % engeller. Doğal sağlık uzmanınızın uygun gördüğü şekilde, ekinezyayı çocuğu­nuzun ağzına ya da genital bölgesinde tahriş olan kısma da uygulayabilirsiniz.
■ Lavanta, limon ve nane yağları ile (500 mi suyun içine her bir yağdan birer damla) hazırladığınız karışım ağız gargarası olarak kullanılabilir. Bu karışımı çocuğunuzun ağzındaki hassas bölgeye de sürebilirsiniz.
■ Çay ağacı yağını buharlaştırma özelliği olan cam bir tüpün içine koyun ve bu tüpü çocuğunuzun odasında uygun bir köşeye yerleştirin. Bu şekilde çocuğu­nuzun bağışıklık sistemini güçlendirmiş olursunuz. Çay ağacı yağının mantar-savar özelliği de bulunmakadır.
■ İyice sulandırılmış ve seyreltilmiş olan lavanta ya da çay ağacı yağını çocuğu­nuzun ağzının içindeki pamukçukların üzerine sürebilirsiniz. Lavanta ve çay ağacı yağını çocuğunuzun genital bölgesi için kullanmayınız.
■ Bach çiçek esansları ile hazırlanmış kremleri pamukçukların üzerine sürebilirsi­niz. Ancak bu kremlerin ağız için özel olarak hazırlanmış olması gerekmektedir.
■ Yorgunluk ve strese bağlı olarak ortaya çıkan pamukçukların tedavisi için zey­tin kullanılabilir.
■ 1 yaşın altındaki çocuklarda görülen pamukçukların tedavisinde, taze yoğurt kullanılmalıdır. Taze yoğurt yenileceği gibi, ağız içindeki pamukçukların üze­rine de sürülebilir.
■ Vücuttaki yararlı bakterileri dengeli bir seviyede tutabilmek için çocuğunuza “asidofilus” veriniz. Asidofılus, sindirim sisteminin faaliyetlerine yardımcı olan ve bakterilerle mücadele eden iyi huylu bakterilerdir.
Faydalı terapiler:

Homeopati, akupunktur, herbalizm, aromaterapi, besin terapileri, geleneksel Çin terapileri.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Güncel Konular