tedavisi, belirtileri, Hakkında Bilgi, Nedir

Kronik Hepatit

Kronik hepatit (karaciğer iltihaplanması) hepatit B, C ve D’ ye sebebiyet verebilir. Ayrıca bağışıklık rahatsızlığının oluşumuna da sebebiyet verebilir.

Virüssel kronik hepatit enfeksiyonu, bazı bireylerde karaciğer kanserine, bazı bireylerde de siroza sebebiyet verecek şekilde ciddileşebilir.

Bağışıklık sistemine dayalı hepatit (otoimmün hepatit), bağışıklık sisteminin kendi karaciğer hücrelerine saldırmasıyla oluşan bir bağışıklık sistemi hastalığıdır. Öncelikli olarak genç yaştaki kadınlarda görünmesine rağmen her yaştaki kadın ve erkeği etkileyebilir.

KRONİK HEPATİT CİDDİYETİNİN BELİRLENMESİ

İlk safhalannda hepatitin belirtilerini göstermemesinden dolayı, kronik hepatit sık sık tesadüf eseri, başka bir nedenden dolayı yapılan bir kan testi sonucunda keşfedilir. Hepatit şüphesinin doğrulanması ve tedavinin seyrine yardımcı olması açısından doktorunuz, kan testi isteyebilir. Bunların bazdan, karaciğerin yetersiz olarak çalıştığını gösterebilir. Diğer testler ise yara oluşumunun küçük safra kanallarını tıkadığını gösterir. Buna rağmen başka kan testleri, virüsün kronik hepatite sebep olduğunu ortaya çıkarabilir.

Hepatit B virüsü vakalarında, kan testi önemli aynmları ortaya çıkarabilir. Eğer birey, kanında virüse karşı antikor taşıyorsa, bulaşıcı özellik taşımaz ve kronikleşmesi olanaklı değildir. Bununla birlikte, eğer kanlarında bu virüsün dolaşan parçalan (antijen, E antijen veya virüsün DNA’sı) varsa, virüs buluşıcı özellik taşır.

Kanlarında virüsün parçaları dolaşan bireyler, kronik hepatite ve bulaşıcı özelliğe sahiptirler. Diğerleri ise sadece antijen ve antijen E’nin yüzeyini taşıdıkları için henüz hepatit değillerdir. Bunlar hepatit B taşıyıcılarıdır ve henüz hasta olmamalarına rağmen virüsü diğerlerine geçirebilirler.

Testlerin sonuçlarını bilmek, enfeksiyonun yayılmasını önleme ve tedavi için karar verme aşamasında önemli rol oynar,Kronik hepatit ciddiyetinin belirlenmesinin en iyi yolu karaciğer biyopsisidir. Mikroskopik görüntü, karaciğer hücrelerindeki hasar oranını, yara oluşumunun miktarını ve hepatit B virüsünün nasıl başladığını belirleyen bir yöntemdir. Karaciğer biyopsisi genellikle bir öngörü edinmek ve tedavinin yöntemini belirlemek amacıyla kullanılır. Biyopsilerin, tedavinizde ve öngörülende, karaciğerdeki değişikliklerin belirlenmesi amacıyla zaman içinde tekrarlanması gerekir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Güncel Konular