tedavisi, belirtileri, Hakkında Bilgi, Nedir

İnmemiş testis

İnmemiş testis, doğumdan önce ya da doğduktan sonra 1 yıl içerisinde normal olarak testis torbasına inmek yerine, karında ya da kasıklarda kalan testislerdir. Bu rahatsızlık daha çok prematürree bebeklerde görülür.

İnmemiş testis rahatsızlığının nedeni bilinmemektedir; ancak araştırmacılar hamilelik sırasında annedeki hormonal bir dengesizlikten ya da ceninin hormonlara normal dışı bir tepki vermesinden şüphelenmektedirler. Bazı vakalarda fıbröz büyüme de testislerin yerlerine inmelerini engelleyebilir.

İnmemiş testis rahatsızlığı; kısırlık, kasık fıtığı ve testis kanseri risklerini artırır. Nadir rastlanan vakalarda inmemiş testisler kıvrılarak kasıklarda ağrıya neden olabilir. Çocuğunuzun kasıklarında şiddetli bir ağrı varsa, vakit kaybetmeden doktorunuza başvurun.

İnmemiş testisler bebeklerin ilk yılında genelde dikkatli şekilde takip edilir. Bebek 10 aylık olduğunda testisler hâlâ yerlerine inmemişlerse, büyük bir ihtimalle kendiliklerinden inmezler ve ideal olarak 2 yaşından önce ameliyat ile yerlerine indirilmeleri gerekir.

Bazı erkek çocuklarının, özellikle testisleri inguinal kanala kısmen inmiş olanların tedavisi, hormonel iğneler ile yapılır. Bu yöntem başarılı olmazsa testislerini yerlerine indirmek için ameliyat yapılır.

İnmemiş testis Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Aşağıda Yer Alan Videoyu Sonuna Kadar İzlemeniz Tavsiye Edilir


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Güncel Konular