tedavisi, belirtileri, Hakkında Bilgi, Nedir

Testis kanseri

Testis kanseri genellikle, sperm üretebilen hücrelerde başlamaktadır. Testis kanseri, ilk sinyalini testiste beliren nohut büyüklüğündeki sert yumru ile belli eder. Testiste bulunan bu yumru genelde dokunduğunuz zaman elinize gelir ve herhangi bir acı hissetmezsiniz. Çoğu erkek testis kanserine yakalandığını kendisi bu yumrulardan fark eder. Genellikle testis kanseri tek testis üzerinde ortaya çıkar. Ne kadar erken fark edilirse o kadar başarılı tedavi aşaması gelişir.

Testis Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Testiste nohut büyüklüğünde yumru veya şişmeler meydana gelir

Testis ve çevresinde bölgesel ağrı veya hassasiyetler hissedilir

Testis kanseri hangi yas aralıklarında ortaya çıkabilir?

Testis kanseri genelde 15 ila 35 yas arası ortaya çıkar. Erken teşhis halinde tedavi süreci basarı ile atlatılır.

Testis kanseri teşhisi nasıl yapılır?

Kişi kendi kendini kontrol ettiğinde testislerinde yumru hisseder. Böyle bir durum fark edildiği takdirde acıyıp acımadığını düşünmeden doktora başvurulmalıdır. Testis kanseri teşhisi için ultrasonografi yapılmalıdır.

Teşhis kanseri tedavi ve ameliyat süreci nasıl olur?

Testis kanseri kesinleştiği zaman ameliyat ile urların alınması gerekir. Testis kanserinde tümörün alınması demek, erkeklin biteceği anlamına gelmemektedir. Erkek testis kanseri tedavisi ve ameliyatından sonra da cinsel hayatında sorun yasamaz. Testis kanseri iki testise de sıçramış ise ve iki testise de müdahale edilirse, kısırlık ortaya çıkabilir. Lakin her 3 hafta da bir enjeksiyon aracılığı ile erkeklik hormonu verilerek cinsel işlevi sağlanır. Testis kanseri tedavisinde ameliyat dışında radyoterapi veya kemoterapi tedavisi de kullanılır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Güncel Konular